مجله گردشگری مهام

پاریس

پاریس:
پاریس (به فرانسوی: Paris)، پایتخت کشور فرانسه از شهرهای پرطرفداری است که در قلب قاره‌ی سبز  و یکی از شهرستان‌های ناحیه ایل-دو-فرانس قرار دارد. رود سن از میان این شهر می‌گذرد.

پاریس یکی از شهرهای پیشروی جهان در زمینه‌های اقتصاد، فرهنگ، هنر، سیاست، تحصیل، تفریحات، مد و علم است.

پاریس بزرگ‌ترین شهر اقتصادی اروپا و پنجمین شهر اقتصادی جهان از نظر سطح تولید ناخالص داخلی است. این شهر به تنهایی نزدیک به ۵۳۳ میلیارد یورو یعنی نزدیک به ۲۵٪ تولید ناخالص داخلی فرانسه را در دست دارد. پاریسی‌ها با دارا بودن ۴۲٬۷۰۰ دلار تولید ناخالص سرانه رتبه اول را از این نظر در قاره اروپا را دارا هستند. دفتر مرکزی ۳۶ شرکت از ۵۰۰ شرکت برتر جهان در پاریس قرار دارد که پس از توکیو از این نظر رتبه دوم جهان را در اختیار دارد.منطقه «لا دفانس» در شهر پاریس به عنوان مهمترین مرکز اقتصادی اروپا شناخته می‌شود. این شهر میزبان شماری از برجسته‌ترین سازمان‌های بین‌المللی هم‌چون یونسکو، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و اتاق بازرگانی بین‌المللی است.

جمعیت شهر پاریس حدود ۲٬۱۶۴٬۹۹۴ تن است.جمعیت منطقه شهری پاریس بالغ بر ۹٫۹۳ میلیون نفر بوده و جمعیت این شهر همراه حومه آن به حدود ۱۲ میلیون نفر می‌رسدو یکی از پر جمعیت‌ترین شهرهای اروپا به‌شمار می‌رود.

پاریس از شناخته‌ترین مقصدهای گردشگران جهان است. سالانه حدود ۴۵ میلیون نفر توریست از پاریس دیدن می‌کنند.تعداد زیادی از آثار دیدنی، موسسات و پارک‌های مشهور جهان در این شهر قرار دارند. پاریس همچنین با دارا بودن ۴۷۸٬۰۰۰ درخت سرسبزترین پایتخت اروپا شناخته شده‌است.

«شهر عشاق»، «شهر نورها» یا هر نام و لقب دیگری که به این شهر نسبت داده می‌شود، بیانگر جایگاه ویژه‌ی آن در نزد مردم جهان است. پاریس که از جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و مردمی بسیاری بهره می‌برد، سالانه با آغوشی باز از گردشگران فراوانی پذیرایی می‌کند.

مذهب
دین غالب مردم این شهر مسیحیت است. در حالی که اسلام و یهودیت با ۷ و ۲ درصد جایگاه‌های بعدی را دارند.

زبان رسمی
فرانسوی

واحد پول
یورو

آب و هوا
پاریس دارای آب و هوایی اقیانوسی است و تحت تأثیر جبهه‌های هوای اقیانوس اطلس شمالی قرار دارد.

متوسط دمای سالیانه پاریس ۱۵ درجه سانتیگراد است. بالاترین دمای ثبت شده در پاریس برابر ۴۰٫۴ درجه سانتیگراد بوده که در سال ۱۹۴۸ ثبت شده‌است. پایین‌ترین دمای ثبت شده در این شهر نیز برابر ۲۳٫۹- درجه سانتیگراد بوده که در سال ۱۸۷۹ ثبت شده بوده‌است

بارندگی در تمام طول سال در پاریس اتفاق می‌افتد. پاریس به خاطر باران‌های ناگهانی‌اش معروف است. متوسط میزان بارش سالانه در پاریس حدود ۶۴۱ میلی‌متر است.بارش برف در این شهر به ندرت اتفاق می‌افتد، و در بیشتر موارد میزان بارش برف به حدی است که بیش از ۲۴ ساعت بر روی زمین باقی نمی‌ماند.

 

جاذبه‌های گردشگری

 

برج ایفل

تصور پاریس و حتی فرانسه بدون ایفل محال است. ایفل ۳۲۴‌متری با آن صف‌های عریض و طویل بازدید‌کنندگانش، بلند‌ترین ساختمان در پاریس و یکی از پر‌بازدید‌ترین بنا‌های یادبود در جهان است. «گوستاو ایفل» این شاهکار را طی سال‌های ۱۸۸۷-۱۸۸۹ به مناسبت نمایشگاه جهانی و یادبود صدمین سال انقلاب فرانسه ساخت که بعد‌ها به نماد فرانسه تبدیل شد. دو طبقه‌ اول را با پله هم می‌توانید بروید اما برای طبقه‌ سوم که صف‌های بلند‌تری هم دارد باید از آسانسور استفاده کنید. قدم زدن در بالای آشناترین برج دنیا و گرفتن عکس‌های رنگارنگ از پاریس و پیچ‌و‌خم رود سن تجربه‌‍ای‌ست که می‌ارزد به خاطرش صف‌های طولانی را تحمل کنید. از ایستگاه متروی «بیر‌هاکیم» می‌توانید به ایفل برسید.

کلیسای نوتردام

کلیسایی عظیم در قلب پاریس و نزدیک رود سن که ساختش دو قرن، از ۱۱۶۳ تا ۱۳۴۵ میلادی، طول کشیده و زمانی بزرگترین کلیسای اروپا بوده. اسم کلیسا و فضای عجیب و جادویی‌اش بی‌اختیار ما را یاد گوژ‌پشت نتردامِ ویکتور هوگو می‌اندازد؛ ناقوس‌زنی که در برج‌های دوقلوی ۶۹‌متری این کلیسا زندگی می‌کرده. نوتردام با آن مجسمه‌های چوبی کوچک و بزرگ و ناقوس‌های غول‌آسایش، شاهکار معماری گوتیگ فرانسوی است؛ بزرگترین ناقوسش ۱۳ تن وزن دارد و سالی چند بار، از جمله در ۱۱ نوامبر، سال‌روز پایان جنگ جهانی اول، به صدا در می‌آید. این کلیسا پربازدید‌ترین مکان دیدنی بدون بلیط در پاریس است که سالی ۱۳ میلیون نفر برای تماشایش می‌آیند. از ایستگاه متروی «سیتی» به راحتی می‌توانید به نتردام بروید.

طاق پیروزی(آرک دو تریومف)

آرک دو تریومف بزرگترین طاق جهان است، با ۵۰ متر بلندی و ۴۵ متر عرض که ساخت آن در ۱۸۰۶ به دستور ناپلئون و به عنوان یادبودی برای پیروزی‌هایش شروع شد و در سال ۱۸۳۶ رسما افتتاح گردید. این بنا در میدان «شارل دوگل» و در انتهای غربی شانزه‌لیزه قرار دارد و مرکز محور تاریخی پاریس محسوب می‌شود. طاق پیروزی یابود سربازانی‌ست که در طول تاریخ جان خود را در راه فرانسه فدا کرده‌اند؛ روی دیوار‌های آن نام فرماندهان ارتش فرانسه حک شده و یکی از سربازان گمنام جنگ جهانی اول هم همانجا به خاک سپرده شده که به یادش همیشه آتشی زیر طاق روشن است. روی بدنه‌ طاق، اشکال زنان و مردان فرانسوی تراشیده شده که برهنه‌ در حال مبارزه با سربازان آلمانی هستند. تراس این بنا، چه شب و چه روز، چشم‌انداز خیره‌کننده‌ای به شهر و به ویژه خیابان شانزه‌لیزه دارد که برای تماشای آن باید بلیط تهیه کنید. از متروی «پلس رویال- موزه د ‌لوور» می‌توانید به اینجا برسید.

موزه لوور

موزه‌ لوور با آن هرم شیشه‌ای معروفش، بهشت موعود عاشقان تاریخ و هنر است؛ مشهور‌ترین و پربازدید‌ترین موزه‌ جهان که بیش از ۳۵۰۰۰ اثر هنری، از دوران پیش از تاریخ تا کنون، در هشت بخش مختلف در آن نگهداری می‌شود. دیدن لبخند ژوکوند مونالیزا، لوح «حمورابی»، تکه‌هایی از تخت جمشید و کتیبه‌ داریوش از کاخ آپادانای شوش حتما هیجان‌زده‌تان خواهد کرد؛ بگذریم از اینکه بنای موزه خودش چقدر تماشایی و با‌شکوه است. بازدید از لوور وقت زیادی می‌برد؛ فقط ۶۰ هزار متر‌مربع فضای گالری‌هایش است، پس حتما کفش راحت بپوشید و از قبل برنامه‌ریزی کنید. پشت موزه باغ زیبای «تویلری» ا‌ست و روبروی باغ هم میدان «کنکورد» قرار گرفته. از متروی پلس رویال- موزه د ‌لوور می‌توانید به موزه برسید.
موزه‌ی لوور از ساعت ۶ بعدازظهر به بعد در روزهای جمعه و اولین یکشنبه‌های اکتبر تا مارس و برای افراد زیر ۲۶ سال، رایگان است.

کاخ شایو

این کاخ در ۱۹۳۷ به مناسبت نمایشگاه جهانی ساخته شده است. دو ضلع کناری کاخ و تراس بین آن‌ها چشم‌انداز بی‌نظیری به رود سن، برج ایفل و باغ‌های «تروکادرو» دارند. در ضلع شرقی کاخ، موزه‌ معماری و میراث فرهنگی قرار دارد که آثار حیرت‌انگیزی از معماری و هنر فرانسه را در۲۳۰۰۰ متر فضا و در سه طبقه نمایش می‌دهد. در ضلع غربی، موزه‌ دریایی و موزه‌ مردم‌شناسی قرار دارند؛ موزه‌ دریایی سرگذشت نیروی دریایی فرانسه را از قرن هفدهم تا امروز روایت می‌کند و موزه‌ مردم‌شناسی پیشرفت نژاد‌شناسی و جمعیت‌شناسی را نشان می‌دهد که البته تا سال ۲۰۱۵ برای بازسازی تعطیل است. کاخ شایو نزدیک متروی تروکادرو است.

باغ تویلری

تویلری از کاخ‌های سلطنتی کشور فرانسه در حاشیه‌ رود سن بوده که در سال ١٨٧١ تخریب شد. دستور ساخت کاخ را در سال ١۵۵٩، «کاترین دو مدیچی» به معمار برجسته،« فیلیبرت دولورم» داد. تویلری در فرانسه به معنای کوره‌ی آجرپزی است؛ چون قبل از ساخت کاخ در این محل کوره‌های آجرپزی فعالیت می‌کردند، این اسم را رویش گذاشتند. کاخ تویلری در ابتدا فقط ساختمان‌هایی کم‌عرض با سقف‌هایی بلند، یک حیاط بزرگ و دو حیاط کوچک داشت. بعدها، در سده‌ هفدهم میلادی، «آندره لو نوتر»، که طراح فضای سبز لویی چهاردهم بود و باغ دهکده‌ «ویکنت» و «ورسای» را هم او ساخته، باغچه‌ها و باغ زیبایی را برای کاخ طراحی کرد و ساختمان‌های کاخ را هم توسعه داد، طوری که ضلع جنوب شرقی تویلری به کاخ لوور متصل شد. باغ‌های زیبای تویلری، امروزه محل رفت و آمد و گردش پاریسی‌هاست.

باغ لوکزامبورگ

مجموعه باغ‌های مجللی در نزدیکی دانشگاه سوربن که تا قبل از انقلاب فرانسه مخصوص خانواده‌ سلطنتی بوده، اما امروز یکی از محبوب‌ترین تفریح‌گاه‌های عمومی‌ است؛ لوکزامبورگ با درختان بلوط و سیب و چمن‌های تر‌ و ‌تازه‌اش جای مخصوصی در قلب پاریسی‌ها دارد. دو طرف گذرگاه باغ، مجسمه‌های شاهزادگان، ملکه‌ها و زنان مشهور فرانسه قرار دارد و داخل باغ اپراهایی برای عموم مردم اجرا می‌شود. اینجا کندو‌های طبیعی عسل هم هست و در اواخر سپتامبر فستیوال عسل در آن برگزار می‌شود. موزه‌ لوکزامبورگ هم که در نارنجستان باغ قرار گرفته، نمایشگاه‌های هنری مختلفی برگزار می‌کند. زمین بازی کودکان، سواری با اسب‌های پاکوتاه، بازی با قایق های بادبانی در حوضچه‌ وسط باغ و نمایش‌های عروسکی هم چیز‌هایی‌ است که بچه‌ها حتما در این باغ دوست خواهند داشت. از متروی «سن سولپیس» یا قطار RER لوکزامبورگ می‌توانید به باغ برسید.

کاخ گارنیه- اپرای ملی پاریس

یکی از با‌شکوه‌ترین آثار تاریخی پاریس که در قرن نوزدهم توسط «چارلز گارنیه» و سپس یک معمار نا‌شناس دیگر طراحی شد. گارنیه را می‌توانیم قلب تپنده‌ی هنر‌های نمایشی فرانسه بدانیم؛ نقاشی‌های افسانه‌ای که طی زمان روی دیوار‌های داخلی بنا کشیده شده و اپراها، باله‌ها و کنسرت‌های موسیقی کلاسیک که در طول سال‌های طولانی در آن اجرا شده، روح عجیب و راز‌آلودی به آن داده‌اند. در طبقه‌ اول در موزه‌ اپرا می‌توانید سه قرن لباس، پرده‌های پشت صحنه، پوستر‌ها و چیز‌های خاطره‌انگیز دیگر را ببینید؛ در طبقه‌ دوم تالار نعلی‌شکل اپرا را با فضای داخلی طلایی و صندلی‌های مخمل خواهید دید، نقاشی‌های روی سقف هم اثر «شاگال» هنرمند روس است که صحنه‌هایی از ۱۴ اپرا را نشان می‌دهد. اپرا از ۱۰ صبح تا ۴:۳۰ عصر برای بازدید باز است اما موقع تمرین‌های روزانه‌ یا جشن‌های عصر‌گاهی، بازدید از آن‌ ممنوع است. سعی کنید قبل از ۱ بعد‌از‌ظهر برسید یا وب‌سایت را چک کنید. کاخ گارنیه نزدیک متروی «اپرا» است.

خیابان شانزالیزه

مشهور‌ترین خیابان پاریس، فرانسه و شاید حتی جهان؛ بلواری در شمال غرب پاریس به طول ۱۹۱۰ متر که با کافه‌ها، سینما‌ها، مغازه‌های رویایی و بوتیک‌های پر زرق و برقش، آشنای همه‌ مردم دنیا‌ست. شانزالیزه بهشت مد و خرید است، آن هم از نوع سوپرلوکسش: گران‌ترین برند‌های جهان از جمله لویی‌ویتون، شنل و کارتیه اینجا جمع شده‌اند و بزرگترین فروشگاه آدیداس جهان هم همین‌جا‌ست. این خیابان بخش مهمی از محور تاریخی پاریس است؛ از یک طرف به میدان شارل دوگل با بنای معروف طاق پیروزی منتهی می‌شود و از طرف دیگر به میدان کنکورد و باغ تویلری. شانزالیزه از اواخر نوامبر تا اوایل ژانویه با چراغانی محشر کریسمس توصیف‌ناپذیر می‌شود؛ بی‌دلیل نیست که فرانسوی‌ها آن را «زیبا‌ترین خیابان جهان» می‌نامند.

سکره کور در مونمارتر

کلیسای «سکره‌کور» (قلب مقدس) ، دومین بنای مذهبی مهم پاریس بعد از نوتردام است که روی تپه‌ «مونمارتر» در بلند‌ترین نقطه‌ پاریس، در شمال شهر، قرار گرفته. ساخت کلیسا در ۱۸۷۶ شروع و در ۱۹۱۹ پس از پایان جنگ جهانی اول افتتاح شد. سکره‌کور با داشتن بزرگترین ناقوس فرانسه به وزن ۱۹ کیلوگرم و گنبد مرکزی به ارتفاع ۸۳ متر، جزو شگفت‌انگیز‌های پاریس است. ۲۳۴ پله‌ی مارپیچ، شما را به این گنبد می‌رسانند که از بالای آن می‌توانید پانورامای ۳۰ کیلومتری از پاریس ببینید. البته جاذبه‌ی این منطقه فقط کلیسا نیست؛ گشت زدن در محله‌ مونمارتر یعنی کشف فرهنگ غذایی مردم فرانسه: اینجا سوپرمارکت ندارد، فقط خوار‌بار‌فروشی‌های محلی می‌بینید که مهم‌ترین آن‌ها یک نانوایی است که نان «کاخ الیزه» را تامین می‌کرده و به عنوان «بهترین نانوایی پاریس» انتخاب شده. با قهوه خوردن در کافه «دو مولن» هم شبیه پاریسی‌ها می‌شوید؛ این همان کافه‌ای است که «املی» در فیلم معروف املی در آن کار می‌کرد. برای بازدید از گنبد باید بلیط تهیه کنید.

پل نئوف

وقتی صحبت از جاذبه های معماری شهر پاریس به میان می آید، نمی توان پل نوف (Pont Neuf) را نادیده گرفت. این پل، روی رودخانه سن واقع شده و بزرگ ترین نشانه معماری زیبای فرانسوی است. این پل، یکی از قدیمی ترین سازه های کشور فرانسه است که در سال ۱۶۰۴ میلادی ساخته شده و در طول تاریخ تغییرات چندانی نکرده است.
این پل، دو رودخانه گوش و درویت را به هم وصل می کند و در سمت غربی جزیره دولاسیته قرار دارد. این بنای عظیم و بی نظیر در قرن ۱۸ میلادی مرکزی برای تجارت و همچنین اعمال جرایم مختلف بوده است. زمانی که این پل در حال ساخت بوده، جرایم مختلفی همچون زورگیری، قتل و آدم ربایی در آن صورت می گرفته است. اما به تدریج از میزان جرایم کم و محلی برای تجارت و اجتماع مردم شد. امروزه پل نوف در پاریس فقط محلی برای عبور و مرور است.

پل نوف نخستین پل سنگی بود که در زمان هنری چهارم در پاریس بنا شد و چندین طاق داشت. این پل بارها مورد نوسازی قرار گرفته که آخرین آن در سال ۱۹۹۴ میلادی آغاز و در سال ۲۰۰۷ میلادی به پایان رسید.

آرامگاه پانتئون پاریس


پانتئون به معنای «همه خداها»ست. آرامگاه پانتئون ساختمان بسیار قدیمی و زیبایی است و با همه بناهای معمولی فرق دارد. ۱۱۰ متر طول و ۸۳ متر عرض دارد. داخل این آرامگاه، به سبک معابد یونانی ساخته شده است و از جمله جاذبه های آن باید به ۴۲۵ پله ای اشاره کرد که برای رسیدن به بالای هرم گنبدی شکل وجود دارند.

سرگذشت پانتئون جالب است: ابتدا کلیسا بوده، بعد به مقبره و آرامگاهی برای مردگان تبدیل شد. دوباره ناپلئون آن را به کلیسا تبدیل کرد و بعدها دوباره به محلی برای دفن بزرگان علم و سیاست تبدیل شد. در این آرامگاه، بزرگانی همچون امیل زولا، ویکتورهوگو، ژان مولن، ماری کوری، الکساندر دوما و … مدفون هستند.

پل الکساندر سوم

از دیگر پل های پاریس باید به پل الکساندر سوم اشاره کرد. این پل در سال ۱۹۰۰ میلادی افتتاح شده است. این پل نمادی برای فرهنگ غنی و معماری موفق فرانسوی است.

پل الکساندر سوم فقط یک طاق دارد، روی رودخانه سن بنا شده است و دو خیابان شانزه لیزه و اینولیدز را به هم وصل می کند. شگفتی و دلیل شهرت پل الکساندر سوم، همین یک طاق است که دو طرف عرض رودخانه سن را به یکدیگر وصل کرده و باعث استحکام پل شده است.
این بنا حدود ۱۰۷٫۵ متر طول دارد و نام آن از تزار سوم روسیه گرفته شده است. طراحی این پل بسیار جالب است به طوریکه، ستون های گرانیتی بزرگی حدود ۱۷ متر در دو طرف آن قرار دارند و روی دیواره های آن شاهد کنده کاری های زیباییی هستیم.

پل الکساندر سوم در سال ۱۹۰۰ میلادی همزمان با برپایی نمایشگاه جهانی پاریس، افتتاح شد.

 

مرکز پمپیدو (Centre Pompidou)

مرکز پمپیدو یک مرکز فرهنگی در قلب تاریخی پاریس است. این مجموعه در سال ۱۹۷۷ توسط رنزو پیانو و ریچارد راجرز ساخته شد. در این مرکز، یک موزه هنر مدرن و یک کتابخانه بزرگ قرار دارد.

میدان کنکورد (Place de la Concorde)

میدان کنکورد که بزرگترین میدان در پاریس است، تویلری (Tuileries) را به شانزه لیزه متصل
می کند. در مرکز این میدان، یک هرم سنگی (Obelisk) 3200 ساله _ که در قرن ۱۹ از مصر به پاریس انتقال داده شده بود  قرار دارد.
موزه اورسی (Musée d’Orsay)

موزه اورسی در یک ایستگاه راه آهن بزرگ که در سال ۱۹۰۰ در کنار رودخانه سن ساخته شده بود قرار دارد. این موزه که مجسمه ها و نقاشی های زیادی از سبک امپرسیونیست را در خود جای داده ، تبدیل به یکی از محبوب ترین موزه های پاریس شده است.

هتل اینولید (Hôtel des Invalides)

هتل اینولید، یک مجتمع پیچیده قرن هفدهمی است که در اصل برای جا دادن جانبازان جنگی ساخته شده بود. در حال حاضر، این مجتمع مکان چندین موزه است که یک موزه بزرگ نظامی هم جزء آنها می باشد.
میدان ووژ (Place de Vosges)

این میدان در محله‌ی زیبای Marais قرار دارد و قدیمی‌ترین میدان عمومی پاریس است. این میدان مجلل به عنوانت مدلی برای ساخت بسیاری از میدان‌های دیگر از جمله میدان کونکورد مورد استفاده قرار گرفته است. میدان ووژ بین سال‌های ۱۶۰۵ تا ۱۶۱۲ ساخته شده در آغاز میدان پادشاهی نامیده می‌شد. از ویژگی‌های این میدان می‌توان به معماری رنسانس و خانه‌های یک‌شکل حوالی میدان اشاره کرد.
این میدان در قرن هفدهم محل برگزاری رویدادها و مناسبت‌های مختلف بوده است و به دلیل قرار گرفتن در محله‌ی تاریخی Marais، حال و هوای قرون وسطایی دارد و کاخ‌های رنسانس در گوشه و کنار آن دیده می‌شود. یکی از دیدنی‌های این منطقه، موزه‌ی پیکاسو است که در ساختمانی قدیمی متعلق به قرن هفدهم برپا شده است.
اگر می‌خواهید تجربه‌ای لوکس در این منطقه داشته باشید، چایخانه‌ی ماریاژ فرر (Mariage Frères) را امتحان کنید. در این چایخانه می‌توانید بهترین چای‌ها و دمنوش‌های معطر را نوش جان کنید و از فروشگاه، بهترین چای‌های پاریس را بخرید. جالب است بدانید که یک فلافل‌فروشی معروف هم در این محله وجود دارد. در L’As du Falafel می‌توانید در قلب پاریس فلافل بخورید البته منتظر صف‌های طولانی باشید. در ضمن این محله جزو معدود محله‌های پاریس است که روزهای یکشنبه، بیشتر بوتیک‌ها و مغازه‌های آن باز است.

جاذبه‌های خارج شهر پاریس:

دیزنی‌لند

دیزنی‌لند پاریس کم از نسخه‌های آمریکایی‌اش ندارد. اینجا کلی اتفاقات عجیب و غریب و شگفت‌انگیز برای تجربه کردن هست. بچه‌ها می‌توانند شخصیت‌های کارتونی موردعلاقه‌شان را اینجا ببینید.پاییز، اینجا برای مراسم هالووین و کریسمس جادویی‌تر از این هم می‌شود. شهربازی بزرگی با شخصیت‌های معروف کارتون‌های والت‌دیزنی. برای کودکان بهشت است و برای بزرگتر‌ها بسیار سرگرم‌کننده؛ مخصوصا اگر به کودک درونتان وعده‌ دیدار با کارتون‌های زمان بچگی را داده باشید. دیزنی‌لند در ۳۵ کیلومتری پاریس واقع شده و با قطار به راحتی قابل دسترسی است. این مجموعه، شامل دو پارک به نام‌های دیزنی‌لند و والت دیزنی استودیو است و مرکز خریدی هم دارد که دیزنی ویلج نامیده می‌شود. می‌گویند دیزنی‌لند پاریس، از گران‌ترین دیزنی‌لندها و پارک‌های دنیاست؛ دست کمی از موزه ندارد و باید با برنامه‌ریزی به همه‌جایش سرک کشید.

کاخ ورسای (Versailles Palace)

چیزی که زمانی به عنوان یک اقامتگاه معمولی شکار ساخته شده بود، در نهایت به معروف ترین کاخ جهان و مدلی برای همه قصرهای بعدی در اروپا تبدیل گردید. این کاخ در ۲۰ کیلومتری جنوب غرب پاریس واقع شده است.

حقایقی جالب از پاریس

۱. بر اساس مستندات، قدمت سکونت در این منطقه به ۵۲ سال قبل از میلادی مسیح باز می‌گردد. زمانی که این شهر «لوتتیا» (Lutetia) نام داشت و یکی از شهرهای امپراطوری روم محسوب می‌شد.

۲. از ۳ سال قبل از میلاد مسیح بود که این شهر به «پاریس» تغییر نام پیدا کرد. این نام برگرفته شده از قوم «پاریزی» در این منطقه است.

۳. پاریس با جمعیتی بیش از ۲ میلیون نفر، سالانه در حدود ۴۵ میلیون گردشگر را به خود می‌بیند.

 ۴.ملیت‌های الجزایری، پرتغالی و مراکشی به ترتیب، بیشترین ساکنین غیرمحلی این منطقه را تشکیل می‌دهند.

۵. بیشترین تعداد گردشگران را به ترتیب سه کشور ژاپن، روسیه و ایتالیا شامل می‌شوند.
۶. یکی از القاب پاریس، «شهر نورها» است؛ چراکه پاریس از اولین شهرهایی است که در خیابان‌های خود تیرهای چراغ گازی را برای روشنایی قرار داد. در سال ۱۸۲۰ تعداد ۵۶ هزار چراغ گازی در خیابان‌های این شهر قرار گرفت.
۷. برج ایفل در ابتدا قرار بود برای مدت ۲۰ سال به صورت موقتی در شهر پاریس قرار گیرد اما پس از استقبال مردم از آن، برای همیشه پابرجا ماند.
۸. وزن برج ایفل در حدود ۷ هزار تن برآورد می‌شود. رنگ کردن این بنای عظیم، هر هفت سال یک‌بار با ۶۰ تن رنگ انجام می‌شود تا از زنگ‌زدگی احتمالی آن جلوگیری شود. همچنین این برج امکان افزایش طول تا ۱۵ سانتی‌متر را در روزهای گرم سال دارد.

۹. اگر بخواهید توسط پله، به بالای برج ایفل بروید باید ۱۶۶۵ پله را طی کنید. همین امر موجب اجتناب آدولف هیتلر برای بالا رفتن از این برج در زمان اشغال فرانسه شد؛ چراکه مردم پاریس کابل آسانسور آن را نیز قطع کرده بودند!
۱۰. اگر تاکنون تصور می‌کردید پربازدیدترین بنای پاریس برج ایفل است، اشتباه می‌کردید؛ چراکه این عنوان به کلیسای نتردام که نمادی از معماری فرانسه است، تعلق می‌گیرد. ناقوس اصلی این کلیسا بیش از ۱۳ تن وزن دارد.

۱۱.  اگر بخواهید به تمامی آثار موزه‌ی لوور نگاه کنید، بیش از ۱۰ ماه زمان نیاز است تا ۴۰۰ هزار اثر هنری آن را نظاره‌گر باشید. همچنین در سال ۲۰۱۵ میلادی، موزه‌ای با همین نام، در ابوظبی افتتاح شد.

۱۲. شاید باعث تعجب شود اما ۳۸ شهر دیگر با نام «پاریس» در سرتاسر جهان، اعم از کشورهای آمریکا و سوئد، وجود دارد.

۱۳. دفتر مرکزی ۳۶ شرکت از ۵۰۰ شرکت برتر جهان در این شهر واقع شده است. این تعداد، پاریس را در جایگاه دوم پس از توکیو قرار می‌دهد.

۱۴. هفته‌ی مد پاریس که در ماه‌های ژانویه و جولای برگزار می‌شود، همراه با هفته‌های مد میلان، لندن و نیویورک از بهترین نمایشگاه‌های مد محسوب می‌شوند.

۱۵. متروی پاریس که از اوایل قرن بیستم ساخته شد، امروزه از ۱۶ خط و ۳۰۳ ایستگاه بهره می‌برد. این مورد پاریس را در رتبه‌ی چهارم سیستم حمل و نقل شهری قرار می‌دهد.

۱۶ .ایستگاه شمالی قطار پاریس که از سال ۱۸۴۶ تاسیس شد، با ۲۰۰ میلیون مسافر در سال، پر رفت و آمدترین ایستگاه در قاره‌ی اروپا محسوب می‌شود.
۱۷.اگر بخواهیم از بیشترین کتابخانه‌های یک شهر صحبت کنیم باید بگوییم که پاریس با ۸۳۰ کتابخانه در صدر این فهرست قرار می‌گیرد.

۱۸. اولین نمایش عمومی فیلم به شکل سینماهای امروزی، در شهر پاریس در سال ۱۸۹۵ صورت گرفت. این نمایش از ۱۰ فیلم ۵۰ ثانیه‌ای توسط «برادران لومیر» (Lumiere brothers) ساخته شده بود.

۱۹. مجسمه‌ی آزادی پاریس با همان شکل و شمایل مجسمه‌ی آزادی نیویورک ولی با اندازه‌ای کوچکتر، به سمت هم‌نوع خود در آمریکا، در این شهر قرار گرفته است.

۲۰. برای آخرین مورد، جالب است بدانید که پاریس با تعداد زیادی از پایتخت‌های جهان پیمان خواهرخواندگی دارد. شهر تهران نیز از سال ۱۹۵۰ با شهر پاریس، این پیمان را امضا کردند.
۲۱.بازدید از همه‌ی موزه‌های ملی، در اولین یکشنبه‌ی هر ماه، رایگان است. اگر در چنین روزی به پاریس سفر کرده‌اید، از این فرصت استفاده کنید. البته در نظر داشته باشید که صف‌ها طولانی‌تر و جمعیت زیادی در موزه‌ها خواهید دید.

خرید در پاریس
خرید در پاریس جادویی دارد که هیچ شهری رقیبش نیست. هر چه بخواهید بهترین نوعش را در پاریس پیدا می‌کنید؛ از برند‌های طراحان مشهور دنیا، تا بوتیک‌های پر ‌زرق ‌و ‌برق و گاهی عجیب، از کتاب‌فروشی‌های قدیمی و دنج تا آنتیک‌فروشی‌های شلوغ‌و‌پلوغ و از خوش‌ساخت‌ترین جواهرات تا خوراکی‌های جدید خوشمزه در بازار‌های محلی.

اگر به دنبال کیف، کفش، لباس، عطر و ادکلن و لوازم آرایشی هستید، خیابان شانزه‌لیزه، محله‌ لادفانس و مون‌پارناس پُر از برند‌های سوپرلوکس فرانسوی و برند‌های متوسط جهانی‌اند. فروشگاه سفورا در شانزه‌لیزه انتخاب خوبی برای خرید ادکلن و محصولات آرایشی-زیبایی است که میان پاریسی‌ها بسیار محبوب است. اگر به دنبال رمان‌های قدیمی، کتاب یا مجله هستید، بهترین جا کناره‌های رود سن است؛ دو ساحل غربی و شرقی این رود پر است از فروشندگان کتاب‌های کهنه و دست‌دوم و مجلات قدیمی. هیچ بعید نیست کتابی را که همیشه دنبالش بوده‌اید اینجا پیدا کنید؛ تنها رودخانه‌ دنیا که میان دو قفسه کتاب جاری است و در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده.

چانه‌زدن را هم فراموش نکنید و کالا‌ها و قیمت‌ها را با هم مقایسه کنید. در آخر اینکه در مورد خرید عتیقه‌جات احتیاط کنید که تقلبی نباشند.
خوب است بدانید مغازه‌ها در پاریس از ۱۰ صبح تا ۶ یا ۷ عصر، و مراکز خرید و فروشگاه‌های بزرگ از ۹ صبح تا ۹ شب باز هستند. یکشنبه‌ها و تعطیلات عمومی هم تعطیل‌اند. در فرانسه قیمتی که مصرف‌کنندگان می‌پردازند شامل مالیات هم هست اما خریداران مقیم خارج از اتحادیه اروپا برای خرید‌های بالای ۹۰ یورو، می‌توانند مالیات بر ارزش افزوده‌ی خود را پس بگیرند.

خوردنی ها 
خوردنی بخش جدایی‌ناپذیر خرید در پاریس است: نان‌های ترد فرانسوی، شکلات‌های اعلاء، پنیر‌های کهنه و ژامبون‌های دودی را هم حتما در سبد خرید‌تان بگنجانید. همه‌ این‌ها را می‌توانید در بازار‌های سنتی مواد غذایی مثل بازار باستیل بچشید و بخرید. از شکلات‌فروشی «میشل شودان»، یکی از بهترین‌ها در جهان هم می‌توانید شکلات‌های دست‌ساز در طعم‌ها و اشکال وسوسه‌انگیز بخرید و برای دوستانتان سوغات ببرید.
برای خرید از بازار‌های محلی، دست‌فروش‌ها و دست‌دوم‌فروش‌ها بهترین زمان، صبح زود است که هنوز شلوغ نشده و احتمالا انتخاب‌های بیشتر، بهتر و تازه‌تری در مورد خوراکی‌ها دارید.
غذا خوردن در رستوران‌ها پاریس، ارزان نیست. اما اگر می‌خواهید این تجربه را در سفر به پاریس داشته باشدی، برای وعده ی ناهار به رستوران بروید و از تخفیف‌های ویژه‌ی رستوران‌ها استفاده کنید. غذایی که می‌خورید همان غذایی است که شب ارائه می‌شود اما قیمتش کمتر است.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *