فلورانس
یکی از شهرهای تاریخی در ایتالیا و هم اکنون پایتخت ناحیه توسکانی ایتالیا است. فلورانس در حدود ۳۸۲ هزار نفر جمعیت دارد و پرجمعیتترین شهر توسکانی به شمار میآید. شهر فلورانس با حومه، بیش از یک میلیون و ۵۲۰ هزار نفر جمعیت دارد.
فلورانس از کانونهای مالی و بازرگانی اروپای سدههای میانه و از ثروتمندترین شهرهای دوران خود بود. فلورانس را خاستگاه رنسانس ایتالیایی به شمار آورده و به آن لقب «آتن سدههای میانه» دادهاند.
فلورانس در واقع شهری است که روح رنسانس و هنر در آن موج میزند و به زیبایی هر چه تمامتر شما را مجذوب خود میکند، به گونهای که احساس خواهید کرد در زمان به گذشته رفتهاید.
در این شهر علاوه بر دیدن زیباییهای بصری، غذاهای خوشمزهای را هم میتوان در اینجا میل کرد. بدون شک میلیونها گردشگری که هر ساله از فلورانس بازدید میکنند، دلیل خوبی بر جذابیت این شهر است. این شهر در سال ۱۹۸۲ به عنوان میراث جهانی در یونسکو به ثبت رسید. خوشبختانه فلورانس به گرانی شهرهایی مانند رم یا ونیز نیست، اما با این وجود قیمتها ممکن است تا حد زیادی به منطقه یا محلهای که در آن قرار دارید وابسته باشددر اینصورت مسافرت به فلورانس با هزینهی پایین امکانپذیر است و لذت بردن از جذابیتهای این شهر زیبا و خیرهکننده با شرایط مناسب برای همگان امکانپذیر است. فقط کافی است که از تجربیات اهالی این شهر استفاده کرده و آشنایی مختصری با راههای اقتصادی گشتوگذار و بازدید از نقاط دیدنی این شهر داشته باشیم.
• اطلاعات ضروری
اختلاف ساعت با تهران: ۲:۳۰-
زبان رسمی: ایتالیایی
واحد پول: یورو
نوع برق شهری: ۲۲۰ تا ۲۳۰ ولت/ ۵۰ هرتز (دوشاخه نوع C, F, L)
کد کشور: ۳۹+
کد ناحیه: کد ناحیه وجود ندارد اما در خود فلورانس شمارهها با ۰۵۵ شروع میشود.
شماره پلیس: ۱۱۳
شماره پلیس محلی: ۳۳۳۳ ۳۲۸ ۰۵۵ ۳۹+
شماره آتشنشانی: ۱۱۵
آمبولانس: ۱۱۸
جهت رانندگی: راست
فرودگاه: فرودگاه پرتولا (FLR)، فرودگاه پیزا گالیلئو گالیله (PSA)
آب و هوا
فلورانس هوای نسبتا معتدلی دارد. تابستانهای این منطقه رد روز گرم و مرطوب و شب نیز تقریبا سرد است. زمستانها هوا سرد میشود اما به ندرت سرمای طولانی مدت را شاهد خواهیم بود. باران در سراسر سال غیر از تابستان به صورت معتدلی میبارد. در هر حال اغلب مردم توافق دارند که فصلهای بهار و پاییز ایدهآلترین زمان برای سفر به فلورانس است.
بهترین زمان برای رزرو هتل
هتلهای فلورانس معمولا تمام وقت پر از مسافر هستند، با این وجود فصلهای پرگردشگر به طور رسمی از ماه آوریل تا سپتامبر به طول میانجامد. بین ماههای جولای تا آگوست هم سقف قیمتها را شاهد خواهید بود. اگر در این مدت به فلورانس سفر کردید، برای رزرو اتاق در نقاط توریستی بهتر است از قبل اقدام کنید. در طول فصل کم گردشگر یا «آف سیزن» میتوان اتاقی ارزان در نقاط توریستی شهر اجاره کرد.
جاذبههای گردشگری
کلیسای جامع فلورانس (Cattedrale di Santa Maria del Fiore)
کلیسای جامع مشهور پیاتزا دل دوامو که دقیقا در مرکز شهر قرار دارد، دارای مجموعهی بینظیری از آثار تاریخی هنر کلاسیک است و به دلیل طراحی خاص طاق گرد و منحصربهفردش از شهرت جهانی برخوردار است. پیاتزا دل دوامو نقطهی کانونی فلورانس است و گردشگران میتوانند با طی کردن ۴۶۳ پلهی آن، به پشت بام بروند و به تماشای منظرهای زیبا از فلورانس بپردازند. کلیسای جامع اصلیترین کلیسای فلورانس محسوب میشود که در سال ۱۲۹۶ میلادی بر اساس طرحی از آرنولفو دی کامبیو و به سبک معماری گوتیک ساخته شده است. البته ساخت آن در سال ۱۴۳۶ با گنبدی که فیلیپو برونلسکی طراحی کرده بود به اتمام رسید. این بنا یکی از مشهورترین کلیساهای ایتالیا به حساب میآید و بخش داخلی آن نیز بسیار عظیم و جالب است. برج ناقوس کلیسا نیز در سال ۱۲۳۴ توسط نقاشی به نام جونو دی بوندونه طراحی شد و با کمی تغییر پس از مرگش ساخت آن تکمیل گشت. بوندونه برای طراحی این برج از معماری گنبد سلطانیه الهام گرفته است. دیوارهای داخلی بنا با مرمرهای مختلفی ساخته شده که رنگها را به صورت فریبندهای با هم ترکیب میکند. سفر به فلورانس بدون بازدید از این کلیسا تکمیل نخواهد شد.
نکته:هزینهی ورود به کلیسای جامع ۱۰ یورو میشود، اما ارزشش را دارد.
تعمیدگاه سان جیوانی (Baptistery of San Giovanni)
تعمیدگاه سان جیوانی یکی از مهمترین اماکن مذهبی فلورانس محسوب میشود که به کشیشی به نام جان باپتیست (جان غسل دهنده) اختصاص داده شده است. این تعمیدگاه یکی از قدیمیترین ساختمانهای فلورانس به شمار میرود که مکانی عالی برای عاشقان معماری و تاریخ دینی به حساب میآید. این دستاورد معماری قرون وسطی به شمار میرود، اما فضای داخلی به سبکهای قبل از آن وفادارتر است. تزئینات طلاکوبی شدهی نمای داخلی و بازتاب نور در آن هر چشمی را به خود خیره میکند. بازدید از این مکان را فراموش نکنید.
موزه آثار کلیسای جامع (Museo dell’Opera del Duomo)
این موزه دقیقا در قسمت پشتی کلیسای جامع فلورانس (دومو) قرار دارد و آثار زیبایی از بناهای اطراف را به نمایش میگذارد. بازدید از این موزه، درکی عالی از چگونگی ساخت بناهای مشهور فلورانس را به علاقمندان میدهد. به علاوه میتوانید برخی از بهترین آثار هنری فلورانس را در نمایشگاههای دائمی آن تماشا کنید. شاید مشهورترین آنها، آثار میکل آنژ باشد. اگر به آثار زیبایی ایتالیایی به خصوص مجسمههای میکل آنژ علاقه دارید، حتما بازدید از این موزه را در برنامه سفرتان بگنجانید.
گالری اوفیتزی (Uffizi Gallery)
گالری اوفیتزی احتمالا مهمترین موزهی فلورانس محسوب میشود که آثاری بی نظیر از میکل آنژ، داوینچی، رافائل، ساندرو بوتیچیلی و هنرمندان مشهور دیگری در آن به نمایش گذاشته شده است. حتی خود بنای موزه هم ارزش بازدید بالایی دارد. این موزه که یکی از قدیمیترین گالریهای جهان محسوب میشود همتایی ندارد، بنابراین میتوان ساعتها به تماشای شاهکارهای هنری مشغول شد و گذر زمان را احساس نکرد. Uffizi در حقیقت بزرگترین مجموعه از آثار هنری دوره رنسانس را شامل میشود و نقاشیهای معروف بسیاری در این گالری نگهداری میشوند که در این بین میتوان به نقاشی تولد ونوس اشاره کرد. بسیاری از آثار موجود در این گالری مربوط به دوران اولیه رنسانس هستند، اما در بخشهای انتهایی گالری، میتوانید نقاشیهای پرتره و هلندی را نیز مشاهده کنید.
نکته ها:
هزینهی ورود به موزه ۱۲.۵۰ یورو میشود.
اگر دوست ندارید در صفهای طولانی منتظر بمانید بهتر است از قبل بلیت تهیه کنید.
کلیسای سانتا ماریا نووِلا (Church of Santa Maria Novella)
سانتا ماریا نوِلا یک کلیسای سلطنتی در فلورانس است که روبروی ایستگاه مرکزی قطار قرار دارد. این کلیسای زیبای فرقهی دومینیکن، به دلیل جنبهی تاریخی و ساختهشدن بر اساس اصول معماری ایتالیایی، بازدیدکنندگان زیادی را به خود جذب میکند. شاید این کلیسا در بالای لیست جاهایی که در سفر به فلورانس باید ببینید قرار نداشته باشد، اما با این وجود بازدید از آن را به شدت توصیه میکنیم. این کلیسا یکی از مهمترین بناهای گوتیکی توسکانی محسوب میشود. نمای بیرونی کلیسا را «فرا جاکوپو تالنتی» و «لئون باتیستا آلبرتی» طراحی کردهاند. در فضای داخلی اما آثار فوق العادهای از هنرمندان مشهور را میتوان مشاهده کرد. این بنا بین سالهای ۱۲۷۹ و ۱۳۵۷ میلادی توسط دومنیکن فریارزدر نزدیکی یک کلیسای قرن هفتمی واقع در دشت های بیرون دیوارهای قرون وسطایی فلورانس ساخته شد. شاید کلیسای سانتا ماریا نوولا نه تنها قدیمیترین کلیسای فلورانس به شمار میرود، بلکه تنها کلیسایی هم است که تا به امروز به صورت اصلی به جا مانده.
پونته وچیو (Ponte Vecchio)
Ponte Vecchio یک پل قدیمی است که در سال ۱۳۴۵ (میلادی) ساخته شده و اولین پل فلورانس به حساب میآید که در طول رودخانه آرنو (Arno) کشیده شده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، این پل در واقع تنها پلی است که از قرون وسطا در این شهر به ارث مانده و Ponte Vecchio همچنان یک مکان برای فروش جواهرهای طلایی و نقرهای به شمار میرود. قدم زدن روی این پل و گشت و گذار در اطراف آن و در نهایت ثبت چند عکس یادگاری ارزش یک ساعت وقت شما را دارد.
نکته:بهترین زمان برای بازدید از پل هنگام غروب آفتاب است.
بازار سن لورنزو
بازار بزرگ چرم سن لورنزو وسعت زیای دارد و دارای چندین بخش بزرگ است. گردشگران در این بازار علاوه بر خرید میتوانند با تماشای فروشگاهها، صحبت با ساکنان محلی و کشف کوچه پس کوچههای فلورانس، یک روز خاطرهانگیز برای خودشان رقم بزنند.
غذاهای آنتیپَستی یا اشتهاآورهای معروف فلورانس
غذاهای ایتالیایی معمولا با آنتیپستی شروع میشوند و از معروفترین آنتیپستیها، بروسکتا را میتوان نام برد. بروسکتا اصولا تکهای نان گریل شده است که روی آنرا سیر میمالند، سپس روغن زیتون، فلفل و نمک را بر روی آن میریزند. همچنین ممکن است روی آن را با فلفل قرمز تند، گوجه فرنگی، ریحان، انواع لوبیا، گوشت دودی و یا پنیر بپوشانند. از دیگر اشتهاآورهای معروف فلورانس کروتون است. کروتون تکههای نان مکعبی است که بهصورت برشته و یا سرخ شده در انواع سالاد و سوپ استفاده شده و یا به همراه جگر (گوساله، غاز، مرغ، اردک) سرو میشود.
نان همهجا حاضر!
نان مهمترین قسمت رژیم غذایی فلورانسیهاست که در ساندویچها، آنتیپستیها و حتی سوپ و سالاد استفاده میشود. نان مخصوص توسکانیها را که بهصورت سنتی در تنور زغالی پخته میشود، میتوان از پوسته ضخیم و بینمکی محسوسش، آن را شناخت. در مورد تاریخچه پخت این نان داستانهای زیادی وجود دارد که از معروفترین آنها میتوان به جنگ میان فلورانس و پیزا در قرن شانزدهم اشاره کرد که در پی آن عرضه نمک به فلورانس قطع شده بود و همینطور در قرون وسطی که خرید نمک مشمول پرداخت مالیات سنگینی شد و مردم برای اعتراض به این موضوع، به سادگی شروع به پخت نانهای بینمک کردند.
ریبولیتا و پاپا آل پومودورو
در توسکانی نان آنقدر عزیز است که حتی از تکههای بیاتش هم در طبخ غذا استفاده میشود. یکی از تخصصهای مردم فلورانس پخت سوپ ریبولیتا است که در ایتالیایی به معنی دوباره جوشانده شده است و در آن از ترکیب یک نوع کلم سیاه محلی، لوبیا، گوجهفرنگی و نان بیات استفاده میشود. پاپا آل پومودورو نیز یکی دیگر از سوپهای ایتالیایی است که با گوجهفرنگی، ریحان، سیر، روغن زیتون و نان بیات پخته میشود.
پانزانلا
اگر شما هم از آن دسته کسانی هستید که سالاد را به سوپ ترجیح میدهند، پانزانلا یک پیشنهاد دلچسب برایتان خواهد بود. در تهیه این غذا باز هم نان بیات حرف اول را میزند. گوجه فرنگی خرد شده، تکههای نان بیات، پیاز، ریحان، روغن زیتون و سرکه مواد اصلی این غذا هستند که تقریبا نسخه سالاد همان ال پومودورو به حساب میآید و در عین سادگی به شدت طرفدار دارد.
بیستکا آلا فیورنتینا
اگر شما هم عاشق گوشت هستید برای بشقاب اصلیتان بد نیست خود را به گل سرسبد غذاهای ایتالیایی یعنی بیستکا آلا فیورنتینا بسپارید و از خوردن یک تکه ضخیم گوشت مخصوص از گوسالههای محلی که از بیرون کاملا برشته شده و از داخل قرمز و آبدار است، لذت ببرید. این استیکها به صورت سنتی در خاکستر شاهبلوط پخته شده و با نمک، فلفل، روغن زیتون و یک قطعه لیمو مزهدار میشوند.
تریپا آلا فیورنتینا
شاید تعجب کنید که سیرابی یکی از بشقابهای محبوب فلورانسیهاست و جزو غذاهای کلاسیک توسکانی به حساب میآید. تریپا آلا فیورنتینا در روغن زیتون سرخ شده و با پیاز، گوجه فرنگی و تا دلتان بخواهد پنیر پارمزان سرو میشود.
لمپردوتو
لمپرودوتو یکی دیگر از انواع سیرابی در فلورانس است که در آن یک تکه نازک از سیرابی طبخ شده در آب گوشت در بشقاب و یا ساندویچ سرو میشود. لمپردوتو جزو غذاهای خیابانی فلورانس به حساب میآید که در دکهها و یا بازارهای عمومی مرکزی فلورانس به راحتی پیدا میشود و معمولا آن را با سس قرمز تند و یا سس سبزیجات و یا بهصورت بانیاتو با نان مرطوب از آب گوشت میخورند.
پاپار دله سولا لِپره
اگرچه گوشت یکی از مواد اصلی در تهیه غذاهای فلورانسی است اما پاستا هم به همان اندازه مهم و حذفنشدنی به حساب میآید. یکی از پاستاهای معروف فلورانس پاپاردله سولا لِپره است که در آن از ترکیب یک نوع پاستای عریض، نازک و دراز با سس گوشت خرگوش صحرایی به دست میآید، البته استفاده از گوشت غاز و یا خرگوش معمولی هم در تهیه این سس متداول است.
از دسرهای معروف فلورانس نیز میتوان به کیک شاهبلوط و یا پودینگ سیاه اشاره کرد، همچنین بونیو یا شیرینی شکلاتی و بیسکوئیتهای چِنسی همگی جزو شیرینیهای خوشمزه فلورانس هستند که در بیشتر رستورانها به عنوان دسر سرو میشوند.